Setapak ke hadapan

Dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha pengasihani...
Selawat dan salam kecintaan kuhulur buat lelaki terhebat di dunia... 'Muhammad bin Abdullah' dan seluruh muslimin muslimat yang mengikut jejak langkahnya...

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah,segala puji-pujian hanya layak bagi diri-Nya...
Sesungguhnya pertambahan umur seseorang yang mengaku muslim seharusnya berkadar langsung dengan pertambahan iman dan amalan dirinya.Bukan sekadar bertambahnya digit2 nombor tanpa menambahkan rasa kehambaan dan menghidupkan 'alarm' betapa hampirnya dirinya dengan kematian. Maka,dengan hidayah dan izin dari-Nya, izinkan pengembara sesat ini melangkah setapak ke hadapan berkongsi pandangan,paradigma dan fikrah tentang erti dan tujuan kita di'cipta'kan di dunia ini.Teguran dan sokongan amatlah didambakan bagi membantu diri ini memperbaik dan memperlengkap diri menghadapi hari yang pasti. salam permulaan..


-"Dari Allah,Untuk Allah,kepada Allah"



Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Setapak ke hadapan

ana abdun min ibadillah.. said...

Assalamualaikum..

Happy Eid Milaad..

Mabruk atas pilihan untuk berblog.. inshaAllah lepas ini jaringan kemanfaatan dapat diluaskan ke peringkat global...

berjuta2 langkah ke malaysia, bermula dari "setapak ke hadapan.."

nice

anyway.. better kalau boleh disable kan comment box.. make it easier iA.

nusaybah said...

Thanx..dear!!! semoga blog ini tidak melalaikan tuannya dari niat hakiki... dan mncapai niat yang nisbi tu..

p/s= blog ini masih sedg dibaikpulih..takes time... anyway..syukran a3la kulli hal!

Oneiric weaver said...

assalamu3laykum wbt..

very well written (:

keep on writing for the ummah of Muhammad, and i'll keep on reading, enshaAllah.

mohon izin utk letak link kat my blog boleh?

-nurul

nusaybah said...

Waalaikumslam wbt... thanx for dropping by... cepatnya dapat tau..ingat tak nk publish dulu...masih bayk perlu dibaikpulih...(-->bantuan rakan2 bloggers amat diperlukan..hehehe)
tapi alang2 dah tau tafadholli cik nurul...

Oneiric weaver said...
This comment has been removed by the author.
Oneiric weaver said...

oh.biasalah.blogger akan cepat tahu akan kelahiran blogger yang laen kerana blogger baru sentiasa di alu2kan..dn sy yg tk sebrapa ilmu ni sedia mmbntu kalau perlukan ap2 prtolongan . enshaAllah.(:

okeh.tidak mahu di-public-kan lagi,tidak mengapa.no probs. tke care..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.